28-08-17

All new X-Men #9. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2017)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Brandon Peterson, Marmud Asrar, Brent Anderson, James Campbell --- Cover:  Brandon Peterson.

Samen met de oorspronkelijke X-Men reist Kitty Pryde af naar Miami om een jonge mutant te redden uit de handen van de Purifiers. Het blijkt te gaan om X-23, een oude bekende van de X-Men. Gezamenlijk binden ze de strijd aan met de Purifiers, maar dan blijkt dat zij niet hun enige tegenstanders zijn. Ze moeten het ook opnemen tegen niemand minder dan de zoon van de beruchte mutantenhater William Stryker. Of dat goed afloopt, is nog maar de vraag…

Oorspronkelijke uitgave: All new X-Men (vol.1) #19, 20 & 21.

x-men, x-mannenx-men, x-mannenx-men, x-mannen

29-04-17

All new X-Men #8. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2017)

Jason Aaron, Brian Michael Bendis,ned, 2017,Guiseppe Camuncoli, Esad Ribic, Stuart ImmonenTekst: Jason Aaron, Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Guiseppe Camuncoli, Esad Ribic, Stuart Immonen --- Cover:  Stuart Immonen.

Wolverine en zijn hedendaagse X-Men laten zich door de X-Men uit de toekomst overtuigen om de X-Men uit het verleden terug te sturen naar hun eigen tijd, maar dat plannetje mislukt. De échte X-Men uit de toekomst verschijnen ten tonele en degenen die kort voor hen arriveerden blijken in werkelijkheid de toekomstige Brotherhood te zijn. De chaos is compleet als ook S.H.I.E.L.D. zich in de strijd mengt. Als het stof is neergedaald, besluit Kitty de school te verlaten en zich aan te sluiten bij het team van Cyclops… en de oorspronkelijke X-Men gaan met haar mee.

Oorspronkelijke uitgave: Wolverine and the X-men #37 + X-Men: Battle of the Atom #2 + All new X-Men (vol.1) #18.

Jason Aaron, Brian Michael Bendis,ned, 2017,Guiseppe Camuncoli, Esad Ribic, Stuart ImmonenJason Aaron, Brian Michael Bendis,ned, 2017,Guiseppe Camuncoli, Esad Ribic, Stuart ImmonenJason Aaron, Brian Michael Bendis,ned, 2017,Guiseppe Camuncoli, Esad Ribic, Stuart Immonen

01-02-17

All new X-Men #7. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2017)

Jason Aaron, Brian Michael Bendis, brian wood,Guiseppe Camuncoli, Stuart Immonen, David Lopez, chris bachalo, Arthur Adams, Peter Steigerwald,ned,2017Tekst: Jason Aaron, Brian Michael Bendis, Brian Wood --- Tekeningen: Guiseppe Camuncoli, Stuart Immonen, David Lopez, Chris Bachalo --- Cover:  Arthur Adams, Peter Steigerwald.

De hedendaagse X-Men zijn verdeeld. Sommigen vinden dat de oorspronkelijke X-Men terug moeten naar hun eigen tijd. Anderen vinden juist van niet. Terwijl ze hier onderling over twisten, verschijnen ook de X-Men uit de toekomst op het toneel. Zij vinden dat de jongelui niets in het heden te zoeken hebben, want hun aanwezigheid zal de tijdlijn immers negatief beïnvloeden. Het wordt nóg ingewikkelder wanneer Magik enkele oorspronkelijke X-Men meeneemt naar die zogenaamd duistere toekomst en ze ontdekken dat de X-Men uit die tijd niet zijn wie ze beweren te zijn…

Oorspronkelijke uitgave: Wolverine and the X-men #36 + All new X-Men (vol.1) #17 + X-Men #6 + Uncanny X-Men #13.

Jason Aaron, Brian Michael Bendis, brian wood,Guiseppe Camuncoli, Stuart Immonen, David Lopez, chris bachalo, Arthur Adams, Peter Steigerwald,ned,2017Jason Aaron, Brian Michael Bendis, brian wood,Guiseppe Camuncoli, Stuart Immonen, David Lopez, chris bachalo, Arthur Adams, Peter Steigerwald,ned,2017Jason Aaron, Brian Michael Bendis, brian wood,Guiseppe Camuncoli, Stuart Immonen, David Lopez, chris bachalo, Arthur Adams, Peter Steigerwald,ned,2017Jason Aaron, Brian Michael Bendis, brian wood,Guiseppe Camuncoli, Stuart Immonen, David Lopez, chris bachalo, Arthur Adams, Peter Steigerwald,ned,2017

11-10-16

All new X-Men #6. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2016)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis, Brian Wood --- Tekeningen: Frank Cho, Stuart Immonen, David Lopez, Chris Bachalo --- Cover:  Nick Bradshaw.

De X-Men zijn verdeeld. Sommigen vinden dat de oorspronkelijke X-Men terug moeten naar hun eigen tijd, anderen vinden het prima dat ze blijven. Om het nog ingewikkelder te maken, reist een groep X-Men uit de toekomst naar het heden om de jonge X-Men terug te sturen naar het verleden. Maar wie zijn zij en wat zijn precies hun motieven? De jonge Jean en Scott besluiten dat niet af te wachten en gaan ervandoor. Om uit handen te blijven van hun achtervolgers - de X-Men uit heden en toekomst - zoeken ze steun bij enkele andere oude bekenden.

Oorspronkelijke uitgave: X-Mem: battle for the atom #1 + All new X-Men (vol.1) #16 + X-Men #5 + Uncanny X-Men #12.

06-10-16

All new X-Men #5. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2016)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Stuart Immonen, David Lafuente --- Cover:  Rain Beredo.

De jonge X-Men zijn samen met hun leraren Wolverine en Kitty Pryde op zoek naar Mystique en haar metgezellen, die een reeks misdaden hebben gepleegd en zich daarbij voordeden als de X-Men. De zaak dreigt te escaleren wanneer Jean Grey plotseling gaven etaleert die ze nog niet had moeten hebben en de tieners opnieuw op de vingers worden getikt door de Uncanny Avengers. Als de rust eenmaal is teruggekeerd, doet Beast een verrassende onthulling..

Oorspronkelijke uitgave: All new X-Men (vol.1) #13, 14 & 15.

29-04-16

All new X-Men #4. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2016)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Stuart Immonen --- Cover:  Stuart Immonen.

 Cyclops en zijn volgelingen brengen een bezoekje aan The Jean Grey School. Ze kondigen aan dat ze ook een school openden en nodigen alle X-Men uit om zich bij hen aan te sluiten. Wie van hen waagt de overstap? Intussen zetten Mystique en Sabretooth een indrukwekkende misdaadreeks neer waarbij talloze slachtoffers vallen en bovendien enkele X-Men betrokken lijken te zijn. Wanneer S.H.I.E.L.D. en de Avengers zich met de zaak bemoeien, loopt de spanning hoog op...

Oorspronkelijke uitgave: All new X-Men (vol.1) #10, 11 & 12.

21-02-16

All new X-Men #3. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2016)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Stuart Immonen, David Marquez --- Cover:  Stuart Immonen.

 

In de kluis van zijn oudere ik doet de jonge Scott Summers een bijzondere ontdekking...

 

Oorspronkelijke uitgave: All new X-Men (vol.1) #7, 8 & 9.

12-12-15

All new X-Men #2. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2015)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Stuart Immonen, David Marquez --- Cover:  Stuart Immonen.

 

Henry McCoy haalde de oorspronkelijke X-Men naar het heden om hen te tonen wat Cyclops zal aanrichten. Intussen is deze oudere Cyclops bezig samen met zijn huidige team nieuwe mutanten te ronselen. En dan staan de jonge X-Men tot hun grote schrik ineens oog in oog met Cyclops en diens teamgenoot... hun aartsvijand Magneto.

 

Oorspronkelijke uitgave: All new X-Men (vol.1) #4, 5 & 6.

14-10-15

All new X-Men #1. (SC) (Standaard Uitgeverij) (Nederlandstalige comics) (2015)

x-men, x-mannenTekst: Brian Michael Bendis --- Tekeningen: Stuart Immonen --- Cover:  J. Scott Campbell.

 

Mutanten zijn het volgende stadium in de evolutie. Door hun genetische mutaties beschikken ze over krachten die normale mensen niet hebben. Hierdoor worden ze gevreesd en gehaat. Maar een groep mutanten, bekend als de X-MEN, vecht voor een wereld waarin mensen en mutanten vreedzaam kunnen samenleven... Henry McCoy, een van de oorspronkelijke X-Men, is stervende. Maar voor hij gaat, wil hij nog één ding doen... Hij keert terug in de tijd om de jonge X-Men te verwittigen voor de rampen die Cyclops zal ontketenen wanneer hij Professor X vermoordt...

 

Oorspronkelijke uitgave: All new X-Men (vol.1) #1, 2 & 3.

15-04-14

X-Men: Vloek van de mutanten. (SC) (Panini Comics + Humo) (Nederlandstalige comics) (2014)

Aangeboden bij het weekblad 'Humo' (België) op 15-04-2014.

x-men, x-mannenTekst: Victor Gischler, Fred Van Lente  --- Tekeningen: Paco Medina, Leiniel Francis Yu.

 

Wanneer in het centrum van San Francisco een zelfmoordaanslag wordt gepleegd, zijn de X-Men er als de kippen bij. Dit is echter niet zomaar een terrorist en hij handelt niet in z'n ééntje. Vampieren van overal ter wereld verzamelen zich in en rond de stad waarin de X-Men zich hebben gevestigd. Wat zijn ze van plan? Wie is de geheimzinnige leider? Daar moeten de X-Men achterkomen, terwijl ze zich opmaken voor een oorlog die de Marvelwereld zal doen schudden op zijn grondvesten!

 

Oorspronkelijke uitgave: X-Men (vol.2) (2010/2011) #1, 2, 3, 4, 5, 6 + Origins of Marvel Comics #1 (2010)..

24-08-13

Astonishing X-Men #3: Torn. (Marvel) (Motion comic) (2013)

x-men

 Tekst: Joss Whedon --- Tekeningen: John Cassaday.

 

Geanimeerde versie van de comics: 

Astonishing X-Men (US - Marvel) #13, 14, 15, 16, 17 & 18.

 

Taal: Engels --- Ondertiteling: Nederlands, Duits.

15-08-13

Astonishing X-Men #1: Gifted. (Marvel) (Motion comic) (2013)

x-men

Tekst: Joss Whedon --- Tekeningen: John Cassaday.

 

Wanneer er een 'vaccin' tegen het mutant-zijn wordt vrijgegeven ontstaan er wrijvingen tussen de mutant. Is Mutant-zijn een ziekte???

 

Geanimeerde versie van de comics: 

Astonishing X-Men (US - Marvel) #1, 2, 3, 4, 5 & 6.

X-Mannen (NL- Junior Press) #285, 286 & 287.

 

Taal: Engels --- Ondertiteling: Nederlands, Duits.

25-03-11

Marvel Super-helden #3: De angstaanjagende X-Men. (Junior Press) (Nederlandstalige comics) (1981)

x-men, super-helden

Tekst: Chris Claremont --- Tekeningen: John Byrne.

 

Oorspronkelijke uitgave:  Uncanny X-Men #129, 130 & 131.

11-11-09

X-men #321. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2009)

#321 is de allerlaatse X-Men comic van uitgeverij Z-Press.

321

Tekst: Matt Fraction --- Tekeningen: Terry Dodson.

#321:

Oorspronkelijke uitgave: Uncanny X-men #504, 505, 506 & 507.

13-10-09

X-men #319 & 320. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2009)

319320

Tekst: Matt Fraction, Ed Brubaker --- Tekeningen: Mike Choi, Ben Oliver, Greg Land.

#319: De stad San Francisco verandert langzaamaan in een versie uit de jaren zestig. Cyclops en Emma Frost, twee leden van het onlangs uiteengevallen team X-Men, gaan op onderzoek uit. In Rusland, helemaal aan de andere kant van de wereld, zijn Wolverine, Nightcrawler en Colossus gevangenen van de geheimzinnige Red Room. En dan is daar ook nog Omega Red.
#320:

18-06-09

X-men #317 & 318. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2009)

317318

Tekst: Mike Carey, Ed Brubaker --- Tekeningen: Scot Eaton, Ken Lashley, Philippe Briones, Mike Choi.

317: Mister Sinister is op zoek naar een nieuw lichaam voor zijn geest. Zonder dat hij het wist, is Charles Xavier één van de kandidaten en alleen met hulp van Gambit en Sebastian Shaw kan hij voorkomen, dat hij nu totaal wordt overgenomen. Zijn aanvaring met Sinister roept veel vragen op, vandaar dat hij zijn voormalige leerling Cyclops bezoekt voor antwoorden.

318: Nu de X-Men uit elkaar zijn gevallen, zijn Wolverine, Colossus en Nightcrawler op doorreis door Europa en genieten Cyclops en Emma Frost van de welverdiende rust in het Savage Land. Uiteraard duurt dat niet lang, want Angel is in San Francisco op bizarre taferelen gestuit: de stad is teruggekeerd naar de jaren zestig. De vraag is dus, wie zit hierachter en waarom?

Oorspronkelijke uitgave nr.317: X-men Legacy #214, 215 & 216.

Oorspronkelijke uitgave nr.318: Uncanny X-men #495, 496 & 497.

26-03-09

X-men #315 & 316. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2009)

315316

Tekst: Mike Carey --- Tekeningen: Scot Eaton.

#315: Tijdens het gevecht om de eerste mutante baby in een lange tijd is professor Charles Xavier, de oprichter van de X-Men, dodelijk gewond geraakt. Exodus en de Acolytes hebben Xavier mee kunnen smokkelen naar hun hoofdkwartier, waar een poging wordt gedaan tot het herstellen van zijn geest. Als dan een oude bekende zich met de zaken bemoeit, loopt de spanning zeer snel op.

#316: Charles Xavier heeft ter nauwernood een aanslag overleefd. Hoewel zijn geest grotendeels is hersteld door tijdig ingrijpen van Exodus, mist hij nog altijd veel herinneringen en dus gaat hij op zoek naar mensen die de leemtes kunnen aanvullen. Zo ontdekt hij, dat hij en zijn jeugdvriend Carter Ryking nu op een dodenlijst staan. Gambit schiet zijn voormalige mentor te hulp.

Oorspronkelijke uitgave nr.315: X-men Legacy #208, 209 & 210.

Oorspronkelijke uitgave nr.316: X-men Legacy #211, 212 & 213.

18-01-09

X-men #313 314. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2008)

313314

Tekst: Mike Carey, Ed Brubaker --- Tekeningen: Chris Bachalo, Billy Tan.

#313: De X-Men gaan het gevecht aan met Mister Sinister en zijn team Marauders. Tijdens het gevecht ontdekt Wolverine echter, dat de pasgeboren baby waar het allemaal om draait, in handen is van voormalig teamgenoot Cable. Als het Xavier Institute dan ook nog wordt aangevallen door een stel op hol geslagen Sentinels, is de chaos compleet. Cyclops staat voor een moeilijke keuze.

#314: Cable is op de vlucht met de eerste mutante baby in lange tijd. Achtervolgd door de Marauders en de Reavers is hij op weg naar Dallas, waar de mutante uitvinder de twee wellicht veilig naar de toekomst kan brengen. Daar wacht hem echter tegenstand uit onverwachte hoek. De X-Men, hun studenten en X-Force strijden samen om het voortbestaan van het ras.

Oorspronkelijke uitgave nr.313: X-men #205 & Uncanny X-Men #493.

Oorspronkelijke uitgave nr.314: X-men #206, Uncanny X-Men #494 & X-men #207.

08-09-08

X-men #311 312. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2008)

311312

Tekst: Mike Carey, Ed Brubaker --- Tekeningen: Humberto Ramos, Mike Choi, Marc Silvestri, Sheldon Mitchell, Billy Tan.

#311: Terwijl de X-Men genoeg aan hun hoofd hebben, worden ze verraden en overrompeld door de Marauders en vervolgens de Acolytes, de soldaten van Mister Sinister. Zij openen de jacht op mutanten die de toekomst kunnen zien en ze willen ook de voorspellende dagboeken van Destiny verzamelen. Het is aan Iceman en Cannonball, alleen zij kunnen nog iets ondernemen.

#312: Voor het eerst sinds lange tijd is een mutante baby geboren. Een team X-Men gaat naar de plek waar dit is gebeurd, maar ze zijn te laat: zowel de Purifiers als de Marauders waren daar al eerder en het stadje is in as gelegd. De helft van het team gaat op zoek naar de baby, terwijl Cyclops intussen de hulp inschakelt van enkele leden van het mutantenteam X-Factor.

Oorspronkelijke uitgave nr.311: X-men #200, 201, 202, 203 & 204.

Oorspronkelijke uitgave nr.312: X-men Messiah Complex one-shot & Uncanny X-Men #492.

09-07-08

X-men #309 & 310. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2008)

309310
Tekst: Mike Carey, Ed Brubaker --- Tekeningen: Mark Brooks, Scot Eaton, Salvador Larroca.

#309: Rogue en de X-Men kloppen aan bij SHIELD. Ze willen dat het hersenspoelen van Northstar en Aurora nu zo snel mogelijk ongedaan wordt gemaakt. Op dat moment vallen echter Exodus en zijn volgelingen aan. Exodus wil ontdekken of ergens ter wereld nog nieuwe mutanten worden geboren. Na de 'decimering' zijn weinig mutanten over en elk sterfgeval is automatisch een aderlating.

#310: Een groep Morlocks onder leiding van Masque is op zoek naar Magneto, omdat ze een reeks mysterieuze voorspellingen over mutanten volgen. Caliban kan ontkomen en klopt daarna aan bij Charles Xavier en zijn X-Men, die ook al naar Magneto op zoek zijn. Samen gaan ze op onderzoek en het komt tot een confrontatie tussen de doorgeslagen Morlocks en de X-Men.

Oorspronkelijke uitgave nr.309: X-men annual #1 & Endagered species: one-shot.

Oorspronkelijke uitgave nr.310: Uncanny X-men #487, 488, 489, 490 & 491.

29-02-08

X-men #307 & 308. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2008)

307308
Tekst:
 Mike Carey --- Tekeningen: Humberto Ramos, Chris Bachalo.

#307: Het team X-Men onder leiding van Rogue volgt een spoor dat moet leiden naar de mysterieuze Pan. Ze ontdekken dat Pan staat voor Pandemic, een wetenschapper die vroeger deels Rogue's krachten heeft overgenomen. De aanval wordt echter afgeslagen, het was al die tijd een val van Pandemic, die nu een nieuwe versie van zijn eigen virus wil testen op de gevangen Rogue.
#308: De X-Men brengen hun met een virus geïnfecteerde leider Rogue naar de eilandstaat van Cable. Daar opent Lady Mastermind de jacht op een vreemde aanwezigheid in haar eigen geest. Deze zogenoemde Mummudrai waarschuwt voor de komst van de Hecatomb. Cable smelt met deze aanwezigheid samen, maar hun tegenstander is veel te sterk. Hun laatste hoop ligt bij Rogue.

Oorspronkelijke uitgave nr.307: X-men #194, 195 & 196.

Oorspronkelijke uitgave nr.308: X-men #197, 198 & 199.

16-01-08

X-men #305 & 306. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2007, 2008)

305306

Tekst: Ed Brubaker --- Tekeningen: Billy Tan, Clayton Henry.

#306: Een op wraak beluste Vulcan trouwt onder toeziend oog van de herrezen D'Ken met Deathbird. Tijdens die ceremonie openen de Starjammers samen met de X-Men de aanval, waarna Vulcan een greep naar de macht doet en zich tot keizer kroont. De X-Men moeten tot het uiterste gaan en intussen staat ook nog het leven van Charles Xavier, hun mentor, op het spel.

Oorspronkelijke uitgave nr.305: Uncanny X-men #483 & 484.

Oorspronkelijke uitgave nr.306: Uncanny X-men #485 & 486.

23-11-07

X-men #303 & 304. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2007)

303304

Tekst: Ed Brubaker --- Tekeningen: Billy Tan, Clayton Henry.

Oorspronkelijke uitgave nr.303: Uncanny X-men #479 & 480.

Oorspronkelijke uitgave nr.304: Uncanny X-men #481 & 482.

02-09-07

X-men #301 & 302. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2007)

301302

Tekst: Ed Brubaker --- Tekeningen: Billy Tan, Clayton Henry.

Oorspronkelijke uitgave nr.301: Uncanny X-men #475 & 476.

Oorspronkelijke uitgave nr.302: Uncanny X-men #477 & 478.

08-06-07

X-men #299 & 300. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2007)

299300

Tekst: Mike Carey, Ed Brubaker --- Tekeningen: Chris Bachalo, Trevor Hairsine.

Oorspronkelijke uitgave nr.299: X-men #192 & 193.

Oorspronkelijke uitgave nr.300: X-men: deadly genesis #1, 2, 3, 4, 5 & 6..

21-04-07

X-men #297 & 298. (Z-Press) (Nederlandstalige comics) (2007)

x 297x 298

Tekst: Mike Carey --- Tekeningen: Chris Bachalo., Clay Henry.

Oorspronkelijke uitgave nr.297: X-men #188 & 189.

Oorspronkelijke uitgave nr.298: X-men #190 & 191.

X-mannen #295 & 296. (Junior Press) (Nederlandstalige comics) (2007)

x 295x 296

Tekst: Tony Bedard, Chris Claremont --- Tekeningen: Salvador Larroca, Chris Bachalo, Billy Tan, Roger Cruz.

Oorspronkelijke uitgave nr.295: Uncanny X-men #471 & 472.

Oorspronkelijke uitgave nr.296: Uncanny X-men #473 & 474.

X-mannen #293 & 294. (Junior Press) (Nederlandstalige comics) (2006 - 2007)

x 293x 294

Tekst: Peter Milligan, Chris Claremont --- Tekeningen: Salvador Larroca, Chris Bachalo, Billy Tan

Oorspronkelijke uitgave nr.293: X-men #179; Uncanny X-men #468.

Oorspronkelijke uitgave nr.294: Uncanny X-men #469 & 470.

X-mannen #291 & 292. (Junior Press) (Nederlandstalige comics) (2006)

x 291x 292

Tekst: Peter Milligan, Chris Claremont --- Tekeningen: Salvador Larroca, Chris Bachalo.

Oorspronkelijke uitgave nr.291: X-men #177; Uncanny X-men #466.

Oorspronkelijke uitgave nr.292: X-men #178; Uncanny X-men #467.

X-mannen #289 & 290. (Junior Press) (Nederlandstalige comics) (2006)

x 289x 290

Tekst: Joss  Whedon --- Tekeningen: John Cassaday.

Oorspronkelijke uitgave nr.289: Astonishing X-men #9 & 10.

Oorspronkelijke uitgave nr.290: Astonishing X-men #11 & 12.