11-06-14

De beproeving #6: Bij het vallen van de nacht. (Hardcover TPB) (Uitgeverij L) (Nederlandstalige comics) (2013)

the stand, de beproevingTekst: Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa --- Tekeningen: Mike Perkins.

 

In dit slotdeel komen de draden van het lot van alle betrokkenen bijeen en lezen we alles over Danya Jurgens mislukte spionagemissie, Harold Lauders tragische dood, Nadines rampzalige huwelijk met Randall Flagg.

17-04-13

De beproeving #5: Niemandsland. (Hardcover TPB) (Uitgeverij L) (Nederlandstalige comics) (2013)

the stand, de beproeving, stephen kingTekst: Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa --- Tekeningen: Mike Perkins.

 

De apocalyptische ontknoping nadert. Zullen Stu en Frannie er in de tussentijd in slagen een balans te vinden tussen hun privéleven en hun openbare leven? Wat zullen de gevolgen zijn van de onzalige relatie tussen Harold Lauder en Nadine Cross?

 

Oorspronkelijke uitgave: The Stand: no man's land #1, 2, 3, 4 & 5.

25-09-12

De beproeving #4: Zware gevallen. (Hardcover TPB) (Uitgeverij L) (Nederlandstalige comics) (2012)

the stand, beproevingTekst: Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa --- Tekeningen: Mike Perkins.

 

Het leven van Trashcan is niet voor niets gespaard: nu kan hij zich aansluiten bij de troepen van Randall Flagg om de wereld in vuur en vlam te zetten. Voor een pyromaan een heuse natte droom. maar dan moet Trashy toch eerst het hoofdkwartier van Flagg in Las Vegas bereiken. En dat betekent dat hij onderweg de Kid van zich zal moeten afhouden, en die is nog gekker dan hijzelf

 

Oorspronkelijke uitgave: The Stand: hardcases #1, 2, 3, 4 & 5.

03-06-11

De beproeving #3: De overlevenden. (Hardcover TPB) (Uitgeverij L) (Nederlandstalige comics) (2011)

the stand, beproeving

Tekst: Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa --- Tekeningen: Mike Perkins.

 

Nick Andros vormt een team met de geestelijk onvolwaardige Tom Cullen. Na de verschrikkingen van Captain Trips lijkt een fietstochtje door Nebraska een welkome afleiding. Toch? Jawel, maar niet als het tornadoseizoen voor de deur staat. En niet iedereen die ze onderweg tegenkomen, heeft eerzame bedoelingen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met Julie Lawry?

Oorspronkelijke uitgave: The Stand: survivors #1, 2, 3, 4 & 5.

18-01-11

De beproeving #2: Amerikaanse nachtmerries. (Hardcover TPB) (Uitgeverij L) (Nederlandstalige comics) (2010)

2 stand.JPG

Tekst: Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa --- Tekeningen: Mike Perkins.

 

Een besmettelijk virus heeft er voor gezorgd dat 99 procent van de wereldbevolking bezweken is. Slechts luttele enkelingen zijn immuun voor dit virus.
Die één procent die het overleefd heeft, leren we beetje bij beetje beter kennen. We kijken verder in het leven van deze mensen die zowat overal verspreid wonen in de US of A. We leren meer over de doofstomme bewaker van de gevangenis van wijlen Sheriff Baker, Lloyd Henreid die als enige overlevende in een gevangenis opgesloten is, over de troebele relatie tussen Frannie en Harold, de gestoorde pyromaan, ...
De Boze, of noem hem maar de Duivel, tracht om deze mensen tot zich te roepen, te misbruiken en aan hun lot over te laten. Het is dus aan hen om op de resterende puinhopen te overleven en weerwerk te bieden aan deze demonische figuur.

 

Oorspronkelijke uitgave: The Stand: American nightmares #1, 2, 3, 4 & 5.

10-04-10

De beproeving #1: Kapitein Trips. (Hardcover TPB) (Uitgeverij L) (Nederlandstalige comics) (2010)

1 stand

Tekst: Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa --- Tekeningen: Mike Perkins.

Kapitein Trips verhaalt van een wereld die als gevolg van een uiterst besmettelijk experimenteel virus in hoog tempo ontvolkt raakt. Door de ogen van een groep mensen van verschillende komaf – ze zijn op onverklaarbare wijze immuun voor het virus – volgt de lezer de totale ontwrichting en teloorgang van de Amerikaanse samenleving: de stervende massa’s, het geweld, de wreedheid, de individuele drang tot overleven. De achterblijvers hebben geen andere keuze dan op de puinhopen van hun voorbije leven een nieuw bestaan op te bouwen. Maar de Boze, feitelijk de Duivel zelve die in mensengedaante rondwaart, is op zoek naar nog meer succes. En zo, onvermijdelijk en aangrijpend tot het bittere eind, begint de aloude strijd tussen Goed en Kwaad.

Oorspronkelijke uitgave: The Stand #1, 2, 3, 4 & 5.