09-07-14

Star trek: the return of the Worthy. (Titan Books) (US comics) (2006)

star trek

Tekst: Peter David, Bill Mumy, J. Michael Straczynski, Howard Weinstein ---- Tekeningen: Gordon Purcell, Ken Hooper.

 

Met 3 komplete verhalen:

 

1. The return of the Worthy.

2. Worldsinger.

3. Partners?

 

Oorspronkelijke uitgave: Star trek (DC comics), vol.2 #13, 14, 15, 16, 17 & 18.

29-03-13

Star Trek omnibus #1. (IDW) (US comics) (2009)

marv wolfman,denny o'neill,mike w. barr,tom defalco,martin pasko,michael fleisher,alan brennert,j. m. dematteis,us,2009,dave cockrum,mike nasser,lee duranonaTekst: Marv Wolfman, Denny O'Neill, Mike W. Barr, Tom DeFalco, Martin Pasko, Michael Fleisher, Alan Brennert, J. M. DeMatteis --- Tekeningen: Dave Cockrum, Mike Nasser, Lee Duranona, Joe Brozowski, Luke McDonnell, Gil Kane, Ed Hannigan.

 

Dit zijn de verhalen van captain Kirk en z'n bemanning in verhalen die zich net na 'Star Trek, the motion picture' afspelen.

 

Oorspronkelijke uitgave: Star Trek (Marvel) #4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 & 18.

28-03-13

Star Trek movie classics omnibus. (IDW) (US comics) (2011)

star trekTekst: Alan Dean Foster, Gene Roddenberry, Andy Schmidt, Harve Bennett, Jack B. Sowards, Mike W. Barr, William Shatner, David Laughery, Peter David, Leonard Nimoy, Lawrence Konner, Mark Rosenthal --- Tekeningen: Dave Cockrum, Klaus Janson, Chee Yang Ong, Tom Sutton, Ricardo Villagran, James W. Fry, Gordon Purcell, Arne Starr.

 

Star Trek, the motion picture: Een buitenaards fenomeen van ongekende grootte komt op de Aarde af, alles op zijn weg vernietigend. Het enige schip in het bereik is de U.S.S. Enterprise. Terwijl kapitein Decker zijn schip klaarmaakt voor het gevaar arriveert de legendarische kapitein James T. Kirk met het bevel om de leiding over de Enterprise over te nemen. Het is echter al drie jaar geleden dat Kirk de Enterprise voor het laatst leidde... is de taak om de Aarde te redden wel aan hem besteed?

Star Trek, the wrath of Khan: Admiral James T. Kirk is inmiddels een Starfleet Academy instructeur. Het leven achter een bureau bevalt hem echter maar matig. Dr. McCoy and Mr. Spock overtuigen hem ervan om een simpel klinkende missie aan te nemen, maar met de verschijning van de mysterieuze Khan wordt het erg gevaarlijk.

Star Trek, the search for Spock: De bemanning van de Enterprise keert terug naar huis, om daar te horen dat hun schip te oud is om nog langer gebruikt te worden. Als McCoy echter gedrag van Spock gaat vertonen, en beweert naar de planeet Vulcan te willen, besluit Kirk de Enterprise te stelen om McCoy en Spock te redden.

Star Trek, the voyage home: In de ruimte worden signalen opgevangen van walvissen die op aarde allang uitgestorven zijn. Door de signalen die ze uitzenden, treden er storingen op in ruimtestations. Eén van de leden van de Enterprise komt op het idee om terug in de tijd te reizen en dan twee walvissen te vangen. Deze walvissen moeten reageren op de signalen anders zal de defensie van de Starfleet machteloos zijn. Captain T. Kirk, dr. Spock en nog een paar andere leden van de Enterprise krijgen een niet zo'n gemakkelijke missie, want het schijnt dat er niet zoveel walvissen meer op aarde zijn.

Star Trek, the final frontier: Omdat de Vulcan Sybok een aantal ambassadeurs op de planeet Nimbus III heeft gegijzeld, wordt de bemanning van de Enterprise opgeroepen om de situatie op te lossen. Sybok blijkt geobsedeerd te zijn met zijn zoektocht naar het Opperwezen.

Star Trek, the undiscovered country: Na een explosie op de maan van de Klingons, hebben ze 50 jaar voordat hun ozonlaag compleet kapot is en die iedereen sterft. Hun enige keuze is om zich aan te sluiten bij de Federation, wat een eind betekent aan 70 jaar oorlog. James T. Kirk en zijn crew zijn de aangewezen personen om te helpen bij de onderhandelingen over het grote probleem. De vredesonderhandelingen verlopen niet goed en uiteindelijk belanden Kirk en McCoy op Rura Renthe, een werkkamp in de sneeuw, waar ze terecht komen na veroordeeld te zijn voor de aanslag. Het is aan Kirk om te ontsnappen en zijn onschuld te bewijzen.

 

Collects: Star Trek, the motion picture (Marvel) #1, 2 & 3 + Star Trek, the wrath of Khan (IDW) #1, 2 & 3 + Star Trek, the search for Spock (DC) ONE-SHOT + Star Trek, the voyage home (DC) ONE-SHOT + Star Trek, the final frontier (DC) ONE-SHOT + Star Trek, the undiscovered country (DC) ONE-SHOT.