28-03-09

Duistere Geest van Shannara. (Mynx) (Nederlandstalige comic) (2009)

1 shannara

Tekst: Terry Brooks, Robert Place Napton --- Tekeningen: Edwin David.

In de wonderbare wereld van de Vier Landen strijden nobele en duistere wezens om de macht in naam van Licht en Duisternis – en ze beleven vele mysterieuze en majestueuze avonturen. De jonge Jair Ohmsford bezit krachten die hij zelf nog maar ternauwernood kan bevatten. Toch moet hij de vernietigende maar verleidelijke magie van het wenslied oproepen tijdens een gevaarlijke missie, om de toekomst te beschermen tegen de kracht van het kwaad.

Oorspronkelijke uitgave: Dark Wraith of Shannara (Graphic novel).

05-04-08

Anita Blake, vampierjager#1: Dodenjacht. (Mynx) (Nederlandstalige comics) (2008)

1
Tekst: Laurell K Hamilton, Stacie Ritchie --- Tekeningen: Brett Booth.

Anita Blake is jong, ze is een vrouw – en toch noemt men haar de Beul. Ze is een animator, iemand die de doden tot leven kan wekken om hen vragen te stellen. Haar specialisme is echter het jagen op vampiers die zich, nu ze dezelfde rechten hebben als mensen, aan misdaden te buiten gaan. Dan worden er meerdere vampiers vermoord en wordt Anita’s hulp ingeroepen – door de machtigste vampier van allemaal.

Oorspronkelijke uitgave: Anita Blake: Guilty Pleasure 1, 2, 3, 4, 5 & 6.

10-02-08

Magiër Leerling #1. (Mynx) (Nederlandstalige comics) (2007)

1
Tekst: Raymond E. Feist, Michael Avon Oeming --- Tekeningen: Brett Booth.

Puc en Thomas zijn twee keukenjongens die ervan dromen ooit een held te worden. Op een dag stuiten ze op een scheepswrak dat is aangespoeld op het strand vlak bij het kasteel. Ze ontdekken dat legers van een verre wereld een manier hebben gevonden om door een scheuring in de werkelijkheid Midkemia aan te vallen. Terwijl Thomas traint als soldaat en Puc een leerling-magiër is, groeien ze langzaam uit tot de helden die ze willen zijn, terwijl de oorlog hun leven – en hun vriendschap – voorgoed verandert.

Collects: Magician Apprentice (Marvel) #1, 2, 3, 4, 5 & 6.

28-01-08

De Hagen Ridder. (Mynx) (Nederlandstalige comics) (2007)

hagen
Tekst: George R.R. Martin, Ben Avery --- Tekeningen: Mike Miller.

De schildknaap Dunk neemt het zwaard en het schild van zijn dode meester en doet mee aan een toernooi. Maar ridder Duncan, zoals hij zich noemt, heeft nog veel te leren over de wereld van ridders en edellieden. Hij kan aardig vechten en heeft een sterk eergevoel, maar is dat genoeg om ook in de ogen van anderen een echte ridder te worden? Of leeft hij met een illusie die hem zijn leven kan kosten?

Collects: Hedge Knight (Image + Devil's Due) #1, 2, 3, 4, 5 & 6.